Rulleforstag for komfort og sikkerhed

SEJLSERVICE

Fabriksvej 3
3000 Helsingør
+45 4055 3230
kentsejlmager@gmail.com
fb

Den højde og fart der mistes, er imidlertid begrænset, hvis rulleforsejlet designes til netop denne brug; eller et eksisterende sejl modificeres optimalt til et rullesystem. Til gengæld er der en række fordele: Det er ikke nødvendigt at sende folk på fordækket for at bjærge sejl, når vinden øger. Og sejlarealet kan reduceres lynhurtigt ved at rulle nogle omgange.

Du vil også opleve tidsbesparelse i forbindelse med af- og tilrigning. Med et velfungerende rulleforstag er det bare at hive den beskyttende rulleforstagsstrømpe ned, slække rullesnoren og hale i skødet. Så er du sejlende. Og når sejladsen ender, bjærges sejlet ved blot at slække skødet og hale rullesnoren. Det rene, ryddede fordæk gør i øvrigt manøvrene lettere og sikrere.


Img
Vi leverer, monterer og servicerer de anerkendte rulleforstag

Det er for tursejlere og i en del tilfælde kapsejlere en rigtig god investering, at anskaffe et kvalitets rulleforstag. Rulleforstag betyder komfort - en god hjælp til sikker sejlads - og en udstyrsting, som ofte vil resultere i flere sejltimer og en mere tilfreds besætning og/eller familie ombord. Med en rullefok - eller genua - skal man regne med at sejle en smule langsommere og gå en anelse lavere, end hvis man anvender en konventionel genua.